haiqr

In het Huis van de Haiku houden we niet alleen van oude dingen (de haiku bijvoorbeeld), maar ook van moderne dingen. Zoals de QR-code, waarmee je wonderlijke dingen kunt doen. Digi-taal dus. Via zo’n QR-code kun je op een boeiende en nieuwe manier poëzie veel ruimer én interactiever verspreiden dan voorheen.

TERUG / HUIS

aanpassen

Een QR-code kan statisch of dynamisch zijn. Wij houden vooral van de dynamische QR. Dat is een QR-code, waarvan je de inhoud ‘on the fly’ kunt aanpassen. Waar je ook bent, wanneer je maar wilt. Zo kunnen we dezelfde QR-code die ergens hangt een wisselende inhoud geven, aangepast aan het tijdstip van het jaar. Ideaal voor haiku dus.

TERUG / HUIS

bergdichter

Het Huis van de Haiku ontwikkelt voor diverse projecten dergelijke, dynamische QR-codes. Zo deden we dat al voor het project van de Bergdichter in het Heuvelland. Via QR-stickertjes die er te vinden zijn, kunnen de toevallige passanten een groeiende verzameling haiku’s lezen. Je smartphone pikt er willekeurig eentje uit.

TERUG / HUIS

praktisch

Wie geïnteresseerd is om een bepaald project op een dynamische manier van poëzie te voorzien volgens de gang der seizoenen kan bij de HAIKUFAB van het Huis van de Haiku terecht om een QR-code en bijhorende haiku’s te laten maken. Mail ons voor meer info en prijzen.

TERUG / HUIS